Zwangerschap en baby’s

Een gevoelig onderwerp is het missen van de roze wolk na de bevalling. Ik weet dat het gevoelig is omdat ik het zelf ook gemist heb bij mijn eerste kindje. Dat was een hele heftige periode. Na het aanpassen van mijn eigen leefstijl, voeding en andere gebieden in mijn leven, heb ik na de geboorte van ons tweede kindje gelukkig wel de roze wolk mogen ervaren. Ik weet nu wat daarvoor nodig is. Vandaar dat ik trajecten aanbied voor na de bevalling waarin ik je coach en ondersteun. Samen kijken we wat je nodig hebt om je gemoedstoestand te verbeteren, zodat je kan gaan genieten van het moederschap en je newborn baby. Ben je hierin geïnteresseerd, of heb je andere vragen over dit onderwerp, neem dan vrijblijvend contact met me op.

Waarom een aparte pagina over zwangerschap en baby’s? Omdat het hier al begint. De weg naar gezondheid. Het is de basis van ons bestaan.

Gedurende de zwangerschap worden er 150.000 foetale zenuwcellen per minuut aangelegd. Uiteindelijk worden er ruim 100 miljard zenuwcellen geproduceerd. Ongeveer 70% van het volwassen brein wordt voor de geboorte al gevormd. Tijdens het eerste levensjaar groeien de hersenen gestaag en wordt de fundering gelegd voor de latere mentale, emotionele en fysieke conditie. Men vermoedt dat het type vetzuren dat het kind in deze fase ontvangt uiteindelijk invloed heeft op de hoogte van zijn bloeddruk, de gezondheid van zijn hart en zijn sociaal emotionele veerkracht op latere leeftijd.

Zoals je kan lezen, is een volwaardig voedingspatroon en gezonde leefstijl van de zwangere van belang voor een gezonde groei van de foetus. Na de geboorte levert borstvoeding de beste hoogwaardige voeding voor de zuigeling. Na zes maanden wordt de melkvoeding langzaam steeds minder en gaat de zuigeling meer vaste voeding eten. Rond het eerste levensjaar kan de baby grotendeels met de “pot” mee-eten. Borstvoeding blijft wel een volwaardige voedingsbron voor de zuigeling in zijn eerste levensjaren.

Ik help bij het opstellen van een op maat gemaakt voedingsadvies voor de zwangere vrouw. Zodat moeder en foetus volwaardige voeding krijgen. Ben je hierin geïnteresseerd, of heb je andere vragen over dit onderwerp, neem dan vrijblijvend contact met me op.